Så fyndar man på nätauktioner

Sedan cirka 10 år tillbaka är nätauktioner populärt bland de som vill handla online. Auktioner överhuvudtaget är ju väldigt roligt, men det är särskilt skönt när man slipper gå till auktionshallar och bara kan stanna hemma i den bekväma värmen. Det finns flera bra knep för den som vill göra sig ett riktigt fynd.

– Var säker på att du faktiskt vill ha alternativt behöver det du ska buda på. Det är lätt att bli förblindad av att ett visst objekt har ett ovanligt lågt utropspris. Men om det inte egentligen är något som du har nytta eller användning för är det ju ändå en överflödig kostnad.

– Bestäm dig redan från början vad ditt högsta-pris är. När man väl blir tävlingsinställd kan man börja bjuda över av ren princip och stolthet, bara för att man vill vinna. Men sen när man sitter där och har lagt 300 kronor mer – eller 3000 kronor mer! – än man egentligen skulle ha gjort i affär så känns det rätt surt.

– Se till att den nätauktion du använder dig av är seriös och att allt fungerar rättvist och lagligt. PayPal är en bra tjänst att hålla utkik efter till exempel. Då kan man inte bli lurad.

Det är lätt att bli så förtjust i nätauktioner att man glömmer att man kanske faktiskt inte alltid behöver allt det där man skulle kunna få så billigt. Så handla bara när du faktiskt behöver. Lycka till!